Varaston suunnittelu

Varaston suunnittelu


Würth (kuormalavahyllyt)


Würth on palveluntuottaja, joka huolehtii teollisuuden, rakentamisen ja kunnossapidon työkaluista ja tarvikkeista. Würth toimii lähes 200 Centerin kautta koko maan kattavasti ja se työllistää lähes tuhat asiakaspalvelun ammattilaista.

Würthin Riihimäen keskusvarasto palvelee ketjun myymälöitä maanlaajuisesti. Nopeat toimitukset kaikkiin myymälöihin taataan toimivalla varastoratkaisulla, joka optimoitiin nopeita toimituksia ja lyhyitä keräilyaikoja silmälläpitäen.

Lavavarasto toteutettiin sekä perinteistä kuormalavahyllyä että kapeakäytävähyllystöä käyttäen. Suuren volyymin nimikkeet sijoitettiin kuormalavahyllyyn ja muut kapeakäytävähyllyyn.

Würthin keskusvaraston suunnitteluun päästiin mukaan jo projektin alkuvaiheessa, joka mahdollisti oikeiden tuotteiden valinnan ja materiaalinkäytön optimoinnin. Vanhan kapeakäytävävaraston hyllyt pystyttiin hyödyntämään ja muokkaamaan uuteen käyttötarkoitukseen sopiviksi.

Toiminnan jatkuvuuden varmistamiseksi projekti toteutettiin joustavasti lohkoittain. Varasto toimi jatkuvasti täydellä kapasiteetilla purku- ja asennustöistä huolimatta.

Würth Oy

Würth Elektronik Oy (pientavaran säilytys)


Würth Elektronik Oy on vuodesta 1975 lähtien toiminut kiinnitystarvikkeiden, sähkötarvikkeiden ja elektroniikkatuotteiden yhteistyökumppanina Suomen ja Viron teollisuus- ja kunnossapito- sekä sähköurakointiyrityksille.

Würth Elektronikin uudessa keskusvarastossa hyödynnettiin automaatiota ja kuljetinjärjestelmiä pientavaran keräilyn tehostamiseksi. Tornado-varastoautomaatit asennettiin kaksi runkoa peräkkäin ja sovitettiin toimimaan saumattomasti yhdessä kuljettimien kanssa. Varastoautomaattien avulla hyödynnetään ryhmäkeräilyä, jolloin keräilyprosessi tehostuu merkittävästi. Automatisoinnin avulla varaston kierto tehostui ja keräilyrivien määrä kasvoi.

Kuljettimia on yhteensä satoja metrejä. Kuljetinjärjestelmän avulla yhdistettiin vanha ja uusi varasto yhdeksi kokonaisuudeksi.

Pientavaran keräilyyn käytetään myös perinteistä pientavarahyllyä ja muovilaatikoita.

Würth Elektronik Oy

Kera Group Oy


Kera Group Oy on rakennusalan muovituotteita valmistava yritys Orimattilassa.

Pitkän tavaran varastointi on ratkaistu erilaisilla ulokehyllyillä ja pitkän tavaran automaatilla. Kera Groupilla käsitellään hyvin erilaisia kolleja ja nippuja. Ulokehyllyt on räätälöity sopiviksi kullekin varastoitavalle tavaralle. Myös lavatavaran säiilytys ulokehyllyssä onnistuu sopivan varustelun avulla.

Alumiiniprofiilit ja puutavara säilytetään pitkän tavaran varastoautomaatissa, joka syöttää tavaran kuljettimen kautta katkaistavaksi materiaalille sopivalle sahalle.

Asennettaessa raskasta ulokehyllyä ulko-olosuhteisiin on tärkeää suojata tavara sääolosuhteilta. Ulokehyllyn runko toimii samalla katoksen rakenteena. Kattopellit on toteutettu kattoulokkeiden avulla.

Täydellisempää sääsuojausta tarvittaessa ulokehyllyn ympärille voidaan rakentaa seinät suojaverhoja tai peltiä käyttäen.

Ulokehyllyn ulkoasennuksissa tulee aina varmistua alustan kantavuudesta. Tarvittaessa jalkapalkkien alle voidaan valaa anturat. Paalutuksen päälle pystytettäessä pylväiden sidosväli voidaan räätälöidä sopivaksi.

Kera Group Oy

Teknoware


Teknoware suunnittelee ja valmistaa korkealaatuisia valaistusratkaisuja julkisen liikenteen ajoneuvoihin sekä turvavalaistusjärjestelmiä kiinteistöihin ja huippuristeilijoihin.

Teknowaren kokoonpanotyöpisteet suunniteltiin ergonomia huomioon ottaen. Kokoonpanoon tulevat osat siirretään räätälöidystä vaunusta rullaradan päälle, jossa ne liikkuvat kevyesti.

Työpisteiden runkona on käytetty vakiotuotteita, joihin on räätälöity sopivat lisäosat kokoonpantavien tuotteiden mukaan. Tarkkuutta vaativiin työvaiheisiin on myös raskaisiin työpisteisiin toteutettu sähköinen korkeudensäätö.

Raskaiden osien käsittelyyn on käytetty keventimiä ja alipainetarraimia.

Kalusteet on valittu ja räätälöinnit toteutettu niin, että kalustus joustaa tuotevalikoiman kehittyessä ja muuttuessa.

Teknoware

Peikko Group


Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyritys, joka valmistaa monentyyppisiä betoniliitoksia ja liittopalkkeja elementti- ja paikallavalurakentamiseen. Yrityksen pääkonttori on Lahdessa.

Tuotantotilojen solujen väleihin tarvittiin suojaverhot. Haitariverhoon päädyttiin, koska se on helposti siirrettävissä trukkiliikenteen tieltä. Verhoksi valittiin läpikuultava, UV-säteilyä suodattava kalvo. Läpikuultavuus parantaa työturvallisuutta helpottamalla kulkemista ja vastakkaisesta suunnasta tulevan väistämistä.

Hallin päätyyn valittiin raskaampi ulkoverho. Verhoihin tehtiin reikäverhosta läpi tuulevat palat, jottei hallin läpi puhaltava tuuli rasittaisi kiinnityksiä. Reikäverhon käyttö myös keventää verhon painoa ja käsittely helpottuu.

Peikko Group